Koningsdag Gorssel: een stralend feest!

Al vanaf 2022 beginnen de festiviteiten van Koningsdag in Gorssel niet meer met een aubade om 9.30 in de ochtend, maar om 13.00 uur. Op dat tijdstip arriveerden afgelopen zaterdag onze burgemeester Bastiaan van ’t Erve met zijn echtgenote op de Roskamweide, waar het publiek hen opwachtte.

Na het Wilhelmus en de andere liederen die ten gehore werden gebracht, gaf de burgemeester het startsein voor de festiviteiten. Hoewel het die ochtend een wolkerige dag leek te worden werd het een zonovergoten middag ! De kleedjesmarkt was uitgebreider dan vorige jaren, en de attracties die voor de jeugd neergezet waren werden ijverig beklommen en besprongen ! Bijzonder dit jaar was de tokkelbaan die Scouting Ijsselgroep had gebouwd, en de zes pony’s die de kleine paardenliefhebbers mochten borstelen en versieren !

Voor de allerkleinsten waren er natuurlijk een zweefmolen, een springkussen en het aloude grabbelhuis.

Het vogelschieten, met 101 inschrijvers, startte om 15.30 met een eerste schot van de Schutterskoning van 2023, Saroud Aluandi. Na 192 schoten vielen de linkervleugel en de kop met een schot van Laura van Dijk, na 278 schoten liet Menno Bruggeman de rechtervleugel vallen, waarna  Karlijn Gerrits, na 312 schoten, met 1 laatste, welgemikt schot de romp en de staart er af schoot! Karlijn was totaal verrast toen zij daarmee uitgeroepen werd tot schutterskoningin van het jaar in Gorssel en de mantel mocht aantrekken ! Nog verbaasder was zij dat ze vervolgens met een heel vat bier (aangeboden door Gasterij de Hoek) alle aanwezige dorpsgenoten mocht trakteren !

Bij het kaartschieten moest een  1e prijs gedeeld worden tussen Sophia van Dam, Alaf Neuteboom en Peter Langenkamp (met elk dezelfde 43 punten), terwijl de  2e prijs eveneens terecht kwam bij Sophia van Dam met 41 punten !

De vrouwelijke leden van de familie van Dam zijn berucht in  Gorssel als scherpschutters, want bij het gelukschieten werd Lisa van Dam de onaantastbare winnares met 350 punten !  En tenslotte zat zus Sylfie van Dam met een gok van 311 schoten het dichtst bij het winnende schot van 312 !

Nieuw dit jaar was een wedstrijd sjoelen, georganiseerd door Joke Lubberdink , waar jong en oud aan kon meedoen.  Sjoelkoningin Gorssel 2024 werd Jeanny Noren, met  127 punten !

De inwendige mens werd, behalve door Gasterij De Hoek, uitstekend verzorgd door de scouts van de Kompasnaald met brood(jes)bakken.

De foto’s spreken voor zich en u kunt die terugvinden op onze site www.ovgorssel.nl.
Een prachtige dag, met veel dank aan de vele sponsoren, donateurs, het weer en niet te vergeten de inzet van heel veel vrijwilligers !

Draagt u de activiteiten van de Oranjevereniging Gorssel een warm hart toe, dan bent u van harte welkom als donateur ! (via https://www.ovgorssel.nl/aanmelding/)