5 mei viering, Oranje Vereniging Gorssel

5 mei viering 2020

Programma 5 mei Groot Gorssels Bevrijdingsfeest 75 jaar vrijheid

 

11.00 – 12.30 uur  Start Bevrijdingsfietstocht bij Tramhuisje

14.30 – 15.30 uur  Bevrijdingsfilm in De Borkel

15.00 uur              Feesttent op Roskamwei open

15.30 – 16.00 uur  Aankomst deelnemers Fietstocht op feestterrein

16.00 – 18.00 uur  Sfeervol optreden van de Neighbour Sisters en de Harmonie

met muziek uit de tijd van de oorlog, de bevrijdings- en opbouwjaren

18.30 – 20.00 uur  Gorssels Bevrijdingsbuffet

Kaarten vooraf verkrijgbaar bij Eetcafé De Hoek

20.00 – 22.00 uur  Swingend optreden van de topband SIGS!

22.00 – 22.15 uur  VUURWERK

22.30 – 23.00 uur  Afsluiting in de feesttent

 

Gezinsfietstocht zondag 5 mei 2020

De gezinsfietstocht voert langs de verschillende oorlogsherinneringen die onze omgeving rijk is. Bij de start ontvangt u een boekje (met route en achtergrondverhalen) en een speciale fietsapp.

De start is tussen 11.00 uur en 12.30 uur bij Het Tramhuisje, waar De Elf Marken speciaal een tentoonstelling hebben ingericht. De pitstop wordt zoals altijd weer verzorgd door de Traiteur Gorssel en Jumbo Brinkman. Eindpunt is op de Roskamwei, waar de hele middag en avond feest wordt gevierd.

De kosten voor de fietstocht bedragen €2,50 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar fietsen gratis mee. De tocht is ca 42 km lang, maar onderweg zijn er dus vele plekken waar iets te zien is. Daardoor duurt de tocht alles bij elkaar ongeveer 5 uur.

In plaats van de gebruikelijke saté krijgen de deelnemers korting op de kaarten voor het Bevrijdingsbuffet.

De fietstocht is na 5 mei ook uitstekend te fietsen. Het boekje met route en achtergrondverhalen is te koop via de Oranjevereniging en kost € 3,-.

 

Bevrijdingsfilm

De gemeente Lochem heeft, ter viering van 75 bevrijding, een film laten maken waarin ouderen uit alle kernen, die zich nog levendig dingen uit de oorlog of de bevrijding herinneren, geïnterviewd worden door jongeren. Ook onze eigen Johan Wolters komt dus bijvoorbeeld aan het woord met zijn herinneringen aan operatie Cannonshot.

Deze film is op dinsdag 5 mei om 14.30 uur te zien in De Borkel te Gorssel. De film is voor iedereen toegankelijk, maar men dient van te voren wel een toegangsbewijs (vol=vol !!) op te halen bij de bibliotheek of bij het restaurant van de Borkel of bij boekhandel Bechtle. Bij heel grote bel;anstelling zal de film op 6 mei, eveneens om 14.30 nogmaals gedraaid worden.

 

Neighbour Sisters en Harmonie

Pauline Kuipers & Gerda Lindenbergh zijn twee buurvrouwen die samen het zangduo de Neighbour Sisters vormen. Al jaren treden zij succesvol op op feesten, partijen en evenementen. Samen met de Harmonie verzorgen zij een gezellig en interactief muziekfeest in de stijl van de jaren veertig en vijftig. Denk aan de Andrew Sisters, Marlène Dietrich, Glenn Miller…..  Maar ook vele andere liedjes zullen de revue passeren. Kom mee genieten en meezingen!

 

Gorssels Bevrijdingsbuffet

Natuurlijk wilt u op zo’n feestelijke dag niet koken! Samen met Eetcafé De Hoek organiseert de Oranje Vereniging Gorssel een feestelijk buffet voor alle dorpsgenoten. Kaarten á € 10,- zijn vooraf te kopen bij De Hoek. Donateurs en Sponsors van de OVG kunnen hun kaarten met korting bestellen via . De kosten bedragen dan € 7,50.

 

Feestband SIGS!

Sinds de oprichting eind jaren negentig is het hard gegaan met SIGS! De zevenkoppige band, afkomstig uit het Nederlandse studentencircuit, heeft honderden zalen plat gespeeld, van studentenzalen tot dé grote bühnes, zoals Paradiso, The Nightlife en De Melkweg.

Na een onderbreking is de band sinds vorig jaar weer bij elkaar om feesttenten, studentengala’s, festivals en alles wat op hun pad komt te laten genieten, springen en zingen. De band heeft bewezen alle zalen op zijn kop te zetten en is beter en frisser dan ooit! Kom kijken en beleef het zelf!

 

Vuurwerk

Na zeven jaar komt het vuurwerk terug in Gorssel. De Oranje Vereniging Gorssel biedt deze spectaculaire en feestelijke afsluiting van het Gorsselse Bevrijdingsfeest aan.

 

Agenda

Laatste nieuws