Ook bij koud weer een zeer geslaagde Gezinsfietstocht!

De door de Oranjevereniging Gorssel georganiseerde Gezinsfietstocht van afgelopen zondag werd wel met heel erg koud weer verreden. Dat betekende echter niet dat daardoor mensen bij de kachel thuis bleven zitten. Maar liefst 79 deelnemers trotseerden het weer en genoten van de tocht, die voerde langs de mooiste plekken tussen Gorssel, Eefde en Almen. En tot ieders verrassing was het bij het uitzetten van de tocht weer gelukt om paden op te nemen, die door vrijwel niemand ooit waren gereden. Hulde dus voor de samenstellers! Het merendeel van de bijna tachtig deelnemers koos daarbij ook voor de lange tocht van 36 kilometer en niet voor de kortere van 29 kilometer.

De pitstop halverwege was bij de stuw in de Berkel bij Almen. De vrolijke, maar danig afgekoelde deelnemers praatten gezellig met elkaar onder het genot van een (energie)drankje van Jumbo Brinkman en een stukje fruit van De Traiteur Gorssel, waarna de tocht werd hervat. Ongeveer de helft van de fietsliefhebbers eindigde de tocht met het eten van satés met frites bereid door eetcafé DE HOEK.

Na de fietstocht konden de deelnemers de opening bijwonen van het Theaterseizoen van het Openluchttheater. Ook daar werd massaal op gereageerd en het bleek een goede keuze. Het enthousiasme van de performers spatte van het podium af en veel applaus viel hun ten deel.

Ten slotte: meer foto’s van de tocht staan op ovgorssel.nl.