Mooi weer bij zeer geslaagde Gezinsfietstocht

De door de Oranjevereniging Gorssel georganiseerde Gezinsfietstocht van afgelopen zondag werd wel met heel erg mooi weer verreden. Jong en oud genoten van de prachtig bloeiende bomen en struiken langs de route en zoals het de echte liefhebber betaamt: het merendeel van de bijna honderd deelnemers koos voor de lange tocht van 33 kilometer en niet voor de kortere van 23 kilometer.

Gefietst werd er in het buitengebied van Gorssel, Joppe, Kring van Dorth en Eefde. De route was zeer afwisselend, want er werd zowel door het prachtige bosgebied gefietst als door de uiterwaarden van de IJssel.

De pitstop halverwege was aan de Reeverdijk. Ditmaal alleen vrolijke, uitgelaten mensen, die zich verbaasden langs wegen te hebben gefietst, waar ze nog nooit geweest waren. De deelnemers praatten gezellig met elkaar onder het genot van een drankje en een stukje fruit, waarna de tocht werd hervat. Veel meer dan de helft van de fietsliefhebbers eindigde de tocht bij eetcafé DE HOEK met het eten van satés met frites.

Foto’s van de tocht staan op ovgorssel.nl.