Het was een geweldige Koningsdag in Gorssel

et nauwelijks wind, in het begin nog wat bewolkt, maar in de tweede helft van de middag uitbundige zonneschijn was het heerlijk toeven op de Roskamweide in Gorssel. En dat vonden de massaal toegestroomde aanwezigen ook, die nog tot laat in de avond gezellig bleven napraten.

‘s Morgens begon het op het Nijverheidsplein met een, goed bezochte aubade. Samen met de voorzitter van de Oranjevereniging Marc a Campo heette wethouder Trix van der Linden de volwassenen en kinderen hartelijk welkom, waarna onder begeleiding van De Harmonie twee coupletten van het Wilhelmus werden gezongen. De kinderen dansten vervolgens op door De Harmonie gecoverde versie van het Koningslied. Het swingende optreden was een groot succes. Daarna volgde een programma, speciaal voor de schooljeugd van groep 1 t/m 8, dat doorliep 12.00 uur. De kinderen konden spelletjes spelen op school, bij de Bolderhoek of bij het zwembad of gaan bowlen en ondanks de schoolvakantie werd hier druk gebruik van gemaakt.

Vanaf 13.00 uur werd de kleedjesmarkt aan weerszijden van de Van de Capellenlaan opgebouwd. Door de goede weersverwachting was het een stuk drukker dan andere jaren en werd er ook goed verkocht. Op de Roskamweide werd om 13.30 uur begonnen met de muntverkoop en al spoedig holden de kinderen naar de voor hun meest begeerde attractie. Het was dan ook snel druk bij het Grabbelhuis, de Bungee trampoline, het schminken en de XXL Dragon track. Het Spiderweb en het Rodeopaard kwamen wat later aan de beurt. De scouts van de IJsselgroep hadden een spectaculaire kabelbaan opgesteld, terwijl de scouts van de Kompasnaald weer het traditionele en nog immer zeer populaire broodbakken op open vuur lieten uitvoeren. Voor de hele kleintjes bleek de prachtige zweefmolen een onuitputtelijke bron van plezier en ook kon men zich uitleven op het springkussen of met het traditionele ballengooien. Helaas liet de suikerspin het afweten, waardoor de ijscokar en de popcorn extra druk werden bezocht. Kortom, de jeugd kon weer volop genieten. Bij de panna competitie waren er maar liefst meer dan 30 teams, die onderling gingen uitmaken welke teams om half zes de grote finale zouden gaan spelen. De foto cabine in de lounge tent werd goed bezocht door groepjes volwassenen, kinderen, families en vrienden, die zich met de vreemdste attributen lieten fotograferen met als achtergrond de echte ontvangstzaal van de Koning in Paleis Noordeinde.

Zo tegen drie uur was het bij en in de grote feesttent en op het smulplein zeer gezellig en heel druk geworden. Op het smulplein werden weer de gezonde hapjes en drankjes aangeboden door “Bij Jansen en Jansen” en was er ook voldoende gelegenheid om van de wat vettere snacks te genieten. Direct naast de feesttent was plaats ingeruimd voor het kaart-, geluk- en bewegend doelschieten. Om 15.30 uur was het eerste schot van het vogelschieten door de schutterskoning van vorig jaar gepland. Helaas liep dat enige vertraging op, zodat Erik van Dijk pas tegen vieren het eerste schot loste. Het schuttersfestijn kwam meer dan twee uur en 253 schoten later ten einde, doordat Henk Dalhuizen de vogel naar beneden schoot. Het kaartschieten leverde een gedeelde eerste plaats op van Leo Linthorst en Gerard Groot Koerkamp met Thiery van Voorst tot Voorst als goede derde. Het gelukschieten werd een mooie overwinning voor Brenda Klein Teeselink met Sam Verhey en Kees Bakken als respectievelijk tweede en derde.

De grote panna finale werd gewonnen door Tymen Tegelaar en Milan van Veen met op de tweede plaats Vos Roelofs en Thijm Logtenberg.

De festiviteiten op de Roskamweide werden afgesloten met een druk bezocht buffet aangeboden door het Bestuur van de Oranjevereniging aan de vele vrijwilligers zonder wie de viering niet kan worden vorm gegeven. Deze toch wel heel erg mooie Koningsdag werd uiteindelijk beëindigd in eetcafé DE HOEK.