De slimste mens van Gorssel

Sinds Koningsdag weten wij wie de slimste mens is van Gorssel. Samen met 100 andere teams speelden zij mee met de quiz georganiseerd door de Oranjevereniging Gorssel. Daar werden 30 vragen gesteld, door min of meer bekende Gorsselnaren. Zoals meester Martijn, Erik Bechtle, Donovan Tegelaar, maar ook Gerda Havertong en Victor Abeln. Vragen over Gorssel en de geschiedenis van Gorssel.

Misschien dan ook niet zo vreemd dat deze gewonnen werd door de familie Strookappe, alias de Strookappies. Zij gingen al vrij snel aan de leiding en werden daarna niet meer ingehaald. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar de familie Van Poecke en de familie Bruggeman. De winnaars mochten naar de studio in De Hoek komen om hun prijzen (tegoedbonnen) in ontvangst te nemen.

De eerste winnaar was Tom Vulink. Hij had als tweede (lang verhaal) het nummer gebeld dat tijdens de uitzending in delen werd getoond. Zoals echte winnaars betaamd, kwamen de Strookappies op het laatst nog binnenvallen nadat zij vanuit het buitengebied naar de studio waren geracet op de fiets. Het geheel werd opgeluisterd met de muziek van Henk Veenendaal, die zelfs een speciaal Koningslied had geschreven. Het was een gezellige avond waar iedereen ook de hoop uitsprak elkaar volgende Koningsdag weer te treffen op de Roskamweide.

Via deze link, kan u de livestream terugkijken.